13th mai 2021
Home » Traseu turistic pentru promovarea mitului Dracula cuprinde şi Târgovişte

Traseu turistic pentru promovarea mitului Dracula cuprinde şi Târgovişte

de reporterpenet

vlad-tepes-erou-vampir1

Un traseu turistic special conceput pentru promovarea mitului Dracula, mai ales pentru turiștii străini, a fost conceput de Asociația pentru Promovarea Turismului Brașov, ca urmare a interesului existent pentru legenda contelui-vampir.

Președintele Asociației, Christian Macedonschi a precizat că, în perioada 5-9 martie, a participat la Târgul de Turism de la Berlin, unde a observat că turiștii străini sunt, în continuare, interesați de Dracula.

„Am distribuit la acest târg de turism 2000 de ziare cu titlul Dracula, 1000 în limba germană și 1000 în limba engleză, care s-au epuizat foarte repede. De aceea ne-am gândit să promovăm în următoarea perioadă un traseu, pentru cei interesați să descopere mai multe lucruri despre Dracula”, a afirmat Macedonschi.

Conform acestuia, traseul va începe la Snagov — pentru că acolo este înmormântat Vlad Țepeș și continuă cu Târgoviște-Brașov-Sighișoara-Bistrița Năsăud-Pasul Bârgăului, la întoarcere turiștii urmând să treacă prin Sibiu, Făgăraș și Brașov.

„Vor primi informații pe tot traseul, vor putea face fotografii tocmai pentru a face diferența dintre Vlad Țepeș și Dracula. Aștept să fiu contactat de agențiile de turism pentru a pune la punct mai multe amănunte despre acest traseu. De asemenea, cei care au vizitat standul României sunt interesați și de triunghiul Brașov-Sibiu-Sighișoara pentru a fi vizitat”, a adăugat Macedonschi.

Conform acestuia, reprezentanții unei mari case de film din Germania sunt interesați de bucătăria românească, din zona Transilvaniei, vrând să o prezinte în cadrul emisiunii „Așa gust are lumea”, pentru televiziuni din Germania, Austria și Elveția.

El a adăugat că, potrivit statisticilor, județul Brașov este al doilea după București, ca număr de turiști străini care l-au vizitat anul trecut.

„Trebuie să ne promovăm mai mult, dar, cu regret o spun, la Târgul de Turism de la Berlin, România nu a fost reprezentată cum trebuie. Au lipsit evenimentele culturale și nu prea am văzut camere de luat vederi pe la standul României. Poate au fost doar reprezentanți ai presei scrise, în timp ce la standul Poloniei erau chiar și medici stomatologi sau maseuri pentru a promova turismul medical”, a mai afirmat președintele Asociației pentru Promovarea Turismului Brașov.

Christian Macedonschi a mai arătat că participă la Târgul de Turism de la Berlin din anul 2009 și crede că este nevoie ca reprezentanții Ministerului Turismului să promoveze mult mai agresiv România pentru că străinii sunt interesați să vadă multe zone din țară.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult