16th mai 2021
Home » Traseul montan către Lacul Scropoasa, ideal de sărbători VIDEO

Traseul montan către Lacul Scropoasa, ideal de sărbători VIDEO

de reporterpenet

Traseul montan Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa este unul dintre cele mai frumoase trasee din Munții Bucegi, atât vara cât și iarna.

Acum, când totul este acoperit de zăpadă, „aventura” este mult mai palpitantă.

Este un traseu bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi. Este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, pentru a nu veni la locul de cazare pe înserat, întrucât zona este frecventată de urşi.
Cea mai simpla variantă de a ajunge la Cheile Zănoagei este de pe drumul DN 71 – Târgovişte – Sinaia, unde se pareseste DN 71 si se intra pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu.
De la Cuibul Dorului trebuie să faceţi stânga înspre platoul Padina, unde se merge pe drum asfaltat.
Traseul prin Cheile Zănoagei înspre Lacul Scropoasa începe pe lângă campingul Zanoaga, urmând marcajul cu crucea albastră.
Traseul este bine marcat, dar este de preferat ca acesta să fie făcut pe zi şi nu pe seară, deoarece zona este frecventată de urşi. Timpul de parcurgere este de aproximativ 1 oră şi jumătate şi 1 oră şi un sfert la întors.

Diferenţa de nivel este de 176 metri, iar dificultatea este uşoară, totuşi trebuie să fiţi bine echipaţi, în special pe sezonul de iarnă, cu încălţăminte adecvate şi apă pentru hidratare.
Ţinând partea stângă a Lacului Scropoasa, ajungeţi la capătul Cheilor Orzei. Nu departe se află şi Cascada 7 Izvoare, care se spune că are cea mai pură apă din lume.
Traseul Cheile Zanoagei – Lacul Scropoasa – Cheile Orzei – Cascada Sapte Izvoare – este un traseu destul de scurt, de aproximativ o oră şi jumătate, dar plin de peisaje de vis. Cheile Zanoagei din Munţii Bucegi fac parte din Rezervaţia naturală Zănoaga.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult