26th octombrie 2021
Home » Trei angajaţi CFR Marfă, condamnaţi la 2, respectiv 3 ani de închisoare pentru catastrofa feroviară produsă în I.L. Caragiale, anul trecut

Trei angajaţi CFR Marfă, condamnaţi la 2, respectiv 3 ani de închisoare pentru catastrofa feroviară produsă în I.L. Caragiale, anul trecut

de reporterpenet

CFR PIETROSITA

Trei bărbaţi au fost condamnaţi la executarea unor pedepse cu închisoarea ca urmare a catastrofei feroviare petrecută în localitatea I.L. Caragiale, în iulie 2012, din care a rezultat decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor două.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, în data de 20 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au executat trei mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Curtea de Apel Ploieşti pentru numiţii M.T., de 53 de ani, I.I., de 45 de ani şi D.M., de 46 de ani.

„Astfel, în sarcina numitului M.T., de 53 de ani, din localitatea Cazaci, s-a reţinut că, în data de 05 iulie 2012, în calitate de şef de manevră al unui convoi feroviar, nu a efectuat asigurarea prin fixarea pe loc a convoiului contra fugirii în condiţiile unei linii în pantă, având drept urmare crearea unei stări de pericol, prin punerea în mişcare necontrolată a convoiului.

Ajungând la trecerea la nivel cu cale ferată, ce intersectează DN 72, cu bariera aflată în poziţia deschis, convoiul a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar.

În consecinţă, din accident a rezultat decesul a două femei şi rănirea gravă a altor două persoane, acestea din urmă suferind leziuni ce au necesitat 55 de zile de îngrijiri medicale, respectiv 25 de zile de îngrijiri medicale, precum şi deraierea, răsturnarea şi prăbuşirea locomotivei şi a celor trei vagoane.

Pe numele acestuia, instanţa a dispus condamnarea la trei ani închisoare cu executare.

Pe numele lui I.I., de 45 de ani, din Dărmăneşti, instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 2 ani, reţinându-se că, la data de 05 iulie 2012, având calitatea de acar, nu a asigurat sabotul fix de deraiere în poziţia aşezat pe şină, astfel încât convoiul să întâlnească în parcurs sabotul în poziţie regulementară, poziţie de natură să producă deraierea controlată a convoiului şi să nu permită intrarea acestuia în pasajul de cale ferată ce intersectează DN 72.

Totodată, numitul D.M., de 46 de ani, din localitatea Măneşti, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, întrucât, în calitate de manevrant vagoane al convoiului feroviar, nu a asigurat strângerea corespunzătoare a frânei de mână a două vagoane aflate în convoi.

Reamintim faptul că neîndeplinirea, de către cei trei bărbaţi, a atribuţiilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, din culpă, a avut drept consecinţă producerea unei catastrofe feroviare, din care a rezultat decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor două.

Acest eveniment, a avut ca urmare şi deraierea, răsturnarea şi prăbuşirea locomotivei şi a celor trei vagoane, cauzându-se degradarea liniilor şi a instalaţiilor de cale ferată.

Cei în cauză se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult