25th iulie 2024
Home » Trei biblioteci din Dâmbovița, transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale

Trei biblioteci din Dâmbovița, transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale

de reporterpenet

Trei biblioteci din Dâmboviţa vor fi transformate în hub-uri digitale, cu fonduri PNRR, în urma unui contract semnat, marţi, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Corneliu Ştefan, şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a semnat marți, 1 august 2023, contractul de finanțare cu Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, în vederea creării de noi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, modernizarea celor existente și schimbarea echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Județul Dâmbovița.

Investiția I17 – Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni centre de competențe digitale din PNRR are ca obiectiv dezvoltarea competențelor de bază, cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-mediei, crearea de conținut digital, securitatea digitală și educația antreprenorială digitală.

„Într-o lume dependentă de tehnologie, dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină cu siguranță, cu alte persoane”, a precizat Corneliu Ștefan.

În cadrul acestei investiții, Consiliile Județene sunt invitate să aplice pentru aceste finanțări în funcție de nevoile din teritoriu. Autoritatea pentru Digitalizarea României va asigura servicii de consultanță tehnică, cu expertiză din partea Băncii Mondiale, care va realiza un curriculum destinat formării bibliotecarilor.

Bibliotecarii vor dobândi competențe esențiale, astfel încât, la rândul lor, vor putea susține cursuri în comunitate pentru dezvoltarea abilităților digitale. Perioada de implementare a unui proiect va începe odată cu semnarea contractului de finanțare și se va finaliza cel târziu la data de 30 iunie 2026.

„La baza digitalizării stă în primul rând omul. Astăzi am semnat împreună cu Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, o investiție de peste 3 milioane de lei pentru dezvoltarea competențelor digitale ale oamenilor. Prin acest proiect vor fi create noi Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, modernizarea celor existente și schimbarea echipamentelor IT în 26 de biblioteci din Județul Dâmbovița”, a declarat Bogdan Ivan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult