22nd martie 2023
Home » Tribunalul Dâmbovița o condamnă pe fostă şefă de Resurse Umane de la Spitalul din Ploieşti pentru luare de mită

Tribunalul Dâmbovița o condamnă pe fostă şefă de Resurse Umane de la Spitalul din Ploieşti pentru luare de mită

de reporterpenet

Tribunalul Dâmbovița a găsit-o vinovată pe fosta şefă de la Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti Florica Preda. Ea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Fosta şefă de la resurse umane din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti, Florica Preda, a fost trimisă în judecată după ce a luat bani pentru a facilita angajarea unor persoane în spital, potrivit news.ro.

Conform Tribunalului Dâmbovița, Preda a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, instanţa dispunând interdicţia, pentru încă trei ani, a mai multor drepturi, între care şi dreptul de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

Judecătorii au mai dispus ca Florica Preda să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Biblioteca Judeţeană ”Nicolae Iorga” Ploieşti ori la Hipodromul Ploieşti.

În plus, instanţa a dispus confiscarea de la inculpată a sumelor de 25.450 lei şi 500 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Preda a fost trimisă în judecată pentru şapte acte de luare de mită, fapte comise în perioada august-octombrie 2021, pentru a facilita angajarea unor persoane pe posturi de asistenţi sau infirmiere. Conform rechizitoriului, ea a primit 10.000 de lei de la o femeie pentru a-i asigura acesteia angajarea ca infirmieră şi 8.000 de lei pentru a angaja o asistentă pe secţia care la acel moment era destinată tratării pacienţilor cu COVID.

În unele cazuri, angajările au avut loc, în timp ce în altele cei care au dat bani nu au fost angajaţi. Mai mulţi dintre cei care au plătit au fost denunţători în dosar.

Sentinţa nu este definitivă. Sentinţa Tribunalului Dâmboviţa poate fi atacată cu apel.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult