15th iunie 2024
Home » Uber intră pe piața din Târgoviște. Cum funcționează sistemul de taxi inventat în SUA

Uber intră pe piața din Târgoviște. Cum funcționează sistemul de taxi inventat în SUA

de reporterpenet

Serviciul de transport în regim de taxi, Uber, a intrat și piața din Târgoviște, acesta fiind cel de-al 21-lea oraș românesc în care se extinde compania americană.

Uber a anunțat că și la Târgoviște colaborează numai cu șoferi licențiați „pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor”, potrivit startupcafe.ro

Cum funcționează Uber

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri, ce le permite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer. Aplicația permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber. Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul.

La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic.Tariful Uber este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. Șoferii își primesc banii într-un depozit și au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei.Compania nu lucrează cu companii de taxi obișnuite, ci cu companii de transport și cu șoferi individuali.Șoferii înscriși în aplicație pot munci când vor și cât vor.

Cele 21 de orașe din România în care activează Uber sunt: București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Constanța, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare și Târgoviște.

La Târgoviște, Uber are concurență din partea rivalilor de la Bolt, care se află deja aici de mai multă vreme și care au așuns în 28 de orașe din toată România.

Aplicația americană este disponibilă în mai mult de 70 de țări din toată lumea, în peste 10.000 de orașe, și îmbunătățește felul în care oamenii se deplasează în metropole.

Uber a luat ființă în martie 2009, în San Francisco – Statele Unite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult