3rd martie 2021
Home » Un antiviral nazal creat în SUA a blocat transmiterea coronavirusului la dihori. Ar putea funcţiona şi la oameni

Un antiviral nazal creat în SUA a blocat transmiterea coronavirusului la dihori. Ar putea funcţiona şi la oameni

de reporterpenet

Un spray antiviral nazal dezvoltat în SUA blochează transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 la dihori. Cercetătorii de la Universitatea Columbia din SUA, care au dezvoltat medicamentul, cred că acesta poate preveni infecţia şi la oameni, inclusiv în cazul noilor variante de coronavuirus.

Antiviralul creat de doi medici, Matteo Porotto şi Anne Moscona, a fost testat deocamdată pe dihori, animale care sunt foarte susceptibile infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care au plămâni asemănători cu cei ai oamenilor. Compusul testat, o lipopeptidă concepută pentru a împiedica pătrunderea noului coronavirus în celule, este ieftin de produs, are un termen de valabilitate mare şi nu necesită refrigerare, potrivit studiului publicat miercuri în revista Science, relatează EFE, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, cercetătorii au realizat un experiment cu ajutorul acestor animăluţe, în urma căruia s-a observat că dihorii cărora le-a fost administrat serul nu au contactat virusul de la un dihore cu care au intrat ulterior în contact, spre deosebire de cei care nu primiseră antiviralul.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult