21st mai 2024
Home » Un chirurg din București este cercetat pentru ucidere din culpă în cazul unei paciente din Dâmbovița. Ce a uitat medicul în corpul femeii VIDEO

Un chirurg din București este cercetat pentru ucidere din culpă în cazul unei paciente din Dâmbovița. Ce a uitat medicul în corpul femeii VIDEO

de reporterpenet

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Târgoviște, sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat miercuri, 15 mai, două percheziții Institutul Oncologic București și alta la domiciliul unui medic chirurg din Voluntari.

Medicul, un bărbat de 69 de ani, este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce o pacientă de 73 de ani din Dragomirești, jud. Dâmbovița, a decedat din cauza unei septicemii provocate de o compresă uitată în abdomen în timpul unei intervenții chirurgicale. Perchezițiile au avut loc la prima oră a dimineții, iar polițiștii au descoperit și indisponibilizat mai multe documente și un telefon mobil considerate relevante pentru probatoriul în cauză. Medicul a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Potrivit IPJ Dâmbovița, investigațiile preliminare au stabilit că incidentul a avut loc pe 5 decembrie 2022, în timpul unei intervenții chirurgicale efectuate de medicul suspect. Se pare că acesta ar fi uitat o compresă în abdomenul pacientei, ceea ce a dus la dezvoltarea unei infecții septice severe și, ulterior, la decesul femeii.

Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând a stabili toate circumstanțele incidentului și a lua măsurile legale corespunzătoare.

„În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult