16th aprilie 2021
Home » Un lucru bun dacă Mechel Târgovişte se va redresa – Fiscul va colecta mai multe impozite

Un lucru bun dacă Mechel Târgovişte se va redresa – Fiscul va colecta mai multe impozite

de reporterpenet

Mechel-Targoviste-revine-la-vechea-denumire-de--Combinatul-de-Oteluri-Speciale---COS--Targoviste

Fiscul va câştiga pe termen lung dacă societatea COS Târgovişte se va redresa prin reorganizare judiciară, deoarece va colecta impozite pe salarii şi taxe locale, în caz contrar statul fiind nevoit să plătească indemnizaţii de şomaj pentru cei 1.300 de angajaţi din cadrul combinatului şi să recupereze sume mult mi mici în cazul lichidării, a declarat Ştefan Dumitru, partener în cadrul RVA Insolvency, administrator judicial al societăţii.

Nu am avut discuţii cu ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – n.r.), nu ştiu nici dacă creditorul Silnef a avut cu ANAF despre situaţia COS Târgovişte.  Ne-am uitat şi noi pe planul de reorganizare propus de Silnef. Fiscul are de câştigat pe termen lung, o să încaseze impozite pe salarii, altfel o să se trezească cu 1.300 de şomeri, plus că acum COS Târgovişte este cel mai mare contributor la bugetul local. Nu a venit niciun alt creditor sau debitoarea cu vreo altă soluţie. În caz de faliment, maxim se pot vinde unele terenuri şi hale. Cine le-ar putea cumpăra? Fiind în faliment înseamnă că se pierd şi toate autorizaţiile“, a declarat, pentru „Adevărul“, Ştefan Dumitru, partener în cadrul RVA Insolvency.
Potrivit planului de reorganizare înaintat de creditoare Silnef, salariaţii vor primi 100% din creanţele de 1,066 de milioane de lei, în vreme ce creditorii bugetari ar primi 6,17% din creanţele de 50,2 de milioane de lei. Creditorii chirografari, inclusiv Silnef, nu vor primi nimic. Cel mai mare creditor al COS Târgovişte este chiar Silnef, care are de recuperat 253 de milioane de lei din totalul de 505 milioane de lei.

Potrivit planului, COS Târgovişte o să fuzioneze cu un alt combinat, Industria Sârmei Câmpia Turzii, societate aflată, la rândul ei, în insolvenţă. „Adunarea Creditorilor la COS Târgovişte se va întâlni pe 10 iunie şi, în cazul în care propunerea va fi votată, aceasta trebuie confirmată de către judecătorul sindic. La Câmpia Turzii, planul încă nu a fost depus“, a mai afirmat Ştefan Dumitru.

El a mai afirmat că în cazul în care fuziunea nu va avea loc, din orice motiv, COS Târgovişte va funcţiona şi fără Industria Sârmei Câmpia Turzii.

De asemenea, el a mai spus că unitatea de la Oţelul Roşu se află acum în conservare şi că o să se caute un investitor pentru aceasta, astfel încât acesta să reia producţia. „Se vizează un transfer de activitate”, a mai spus Ştefan Dumitru.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult