15th iunie 2024
Home » Un mort și cel puțin 33 răniți grav, dintre care 26 sunt pompieri la Crevedia. Mii de locuitori, evacuați VIDEO

Un mort și cel puțin 33 răniți grav, dintre care 26 sunt pompieri la Crevedia. Mii de locuitori, evacuați VIDEO

de reporterpenet

Mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc, sâmbătă seară, în Crevedia. O persoană a murit, iar șapte civili au suferit arsuri, doi fiind în stare extrem de gravă. Cel puțin două persoane sunt date dispărute. 26 de pompieri au fost răniți în a doua explozie puternică produsă în jurul orei 21.00.

Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 700 de metri. Autoritățile din Dâmbovița au activat Planul Roșu de Intervenție.


UPDATE ORA 22.35 Aproximativ trei mii de persoane au fost evacuate din zona unhde au avut loc exploziile devastatoare din Crevedia, județul Dâmbovița, întrucât există un risc major ca să explodeze și o a treia cisternă cu GPL. La această oră, incendiul în incinta fostei stații GPL se manifestă în continuare cu putere, iar flăcările sunt foarte înalte.

UPDATE ORA 22. 13 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că persoana care a decedat a făcut infarct, cel mai probabil din cauza panicii, nefiind arsă în urma exploziei.

„Un pacient a făcut infarct la fața locului, dar nu din cauza incendiului. Nu a fost pacient ars. La acest moment, știm că sunt 26 de pompieri răniți, unul singur fiind intubat. Mai sunt și alții pacineți intubați în spitale”, a explicat Arafat.

UPDATE ORA 22.10 În acest moment, potrivit lui Raed Arafat, s-a luat decizia ca toată lumea să fie evacuată la 700 de metri în condițiile în care în incinta stației GPL mai este o cisternă încărcată cu combustibil și există riscul ca aceasta să explodeze.

„Astfel de scenarii există. Orice incendiu, când ai cisterna în zonă, este periculos. La a doua explozii eram chiar pe stradă și a fost în spatele meu explozia.  După ce se lichidează incendiul, pompierii vor analiza zona să vadă dacă toți pompierii și toate pesoanele sunt afară. Va fi periată metru cu metru zona, a declarat, la fața locului, Raed Arafat.

Acesta a mai spus că au fost trei cisterne acolo.

„Mai este una. Am luat decizia să se evacueze lumea la peste 700 de metri. Sunt pompieri în zonă, la distanță. Nu știu dacă roboții au fot afectați de incendiu. După ce vom face analiza vom solicita sau nu ajutor din străinătate”, a mai declarat Raed Arafat.

UPDATE ORA 22.10 În incinta fostei stații GPL, în momentul primei explozii se aflau trei autocisterne, iar la această oră există în continuare risc de producere a unei noi deflagrații, motiv pentru care oamenii din zonă au fost evacuați la o distanță de 700 de metri.

UPDATE ORA 21.55 Încă o explozie puternică s-a auzit la această oră. În urma celei de-a doua explozii de la ora 21.00, au fost răniți 26 de pompieri, din care unul este grav, fiind intubat, potrivit declarației șeful DSU Raed Arafat.

UPDATE ORA 21.44 Pompierii au organizat, la locul exploziilor devastatoare de la Crevedia, județul Dâmbovița, o unitate mobilă spitalicească, în condițiile în care există în continuare risc de explozii, iar flăcările nu au fost stinse.

UPDATE ORA 21.31 Doi dintre răniții extrem de grav, un român de 61 de ani, cu arsuri pe 70% din corp și un nepalez în jurul vârstei de 35 de ani, cu arsuri pe 80 % din suprafața corpului, vor fi transferați la Spitalul Bagdasar Arseni, unde există două locuri pentru mari arși.

UPDATE ORA 21.29 Potrivit ultimelor info0rmații, la această oră a fost activat Planul Alb pentru Managementul Intervențiilor cu Victime Multiple, ceea ce înseamnă că vor fi chemați de acasă medici și asistente.

UPDATE ORA 21.20 La această oră, există în continuare risc de producere a unor explozii. Pompierii nu au putut ajunge la locul incendiului, motiv pentru care patru roboți ai ISU au fost trimiși să stingă flăcările.

Trei răniți sunt transportați la Spitalul Universitar de Urgență, cu arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului, două la Spitalul Bagdasar Arseni și trei la Floreasca.

Explozie la o stație GPL din Crevedia FOTO Captură video
Explozie la o stație GPL din Crevedia FOTO Captură video

UPDATE ORA 21.18 Cinci pompieri au fost răniți în urma ultimei explozii produse în jurul orei 21.00. Cele cinci persoane din rândul forțelor de ordine primesc îngrijiri medicale la fața locului. Pe de altă parte, se pare că doi angajați ai stației GPL sunt prinși în mijlocul incendiului, însă forțele de ordine nu pot ajunge la ei.

UPDATE ORA 21.10  Total mijloace angrenate în intervenție:

❗ ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

❗ ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

❗ ISU PH – 3 autospeciale de stingere.

UPDATE ORA 21.00 Potrivit informațiilor de la locul puternicei deflagrații, la acest moment a avut loc o nouă explozie, extrem de puternică, singurul care se poate apropia de incendiul puternic fiind robotul MAI

UPDATE ORA 20.36 Nouă persoane au fost surprinse de explozia devastatoare, dintre care opt răniți, unul în stare extrem de gravă, și o persoană decedată. Se pare că între răniți sunt și localnici care au fost surprinși de explozie.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional

Traficul rutier a fost deviat prin localitatea Periș.

La momentul acesta, ard mai multe case care erau situate în apropierea stației GPL, un depozit de peleți, dar și o cisternă GPL.

Explozie devastatoare la Crevedia. Un mort și opt răniți
Explozie devastatoare la Crevedia. Un mort și opt răniți

De la fața locului sosesc imagini incredibile cu medicii și asistenții care îi îngrijesc pe răniți arși. De asemenea, la locul puternicei deflagrații a ajuns și un elicopter SMURD.

UPDATE 20.30 Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat, la acest moment, moartea unei persoane, alți răniți, unul în stare foarte gravă, fiind transportați la mai multe spitale. Potrivit sursei citate, sun pregătite să preia bolnavi spitalele Bagdasar Arseni și Floreasca din București.

Nici la această oră nu au putut interveni pompierii pentru stingerea incendiului și pentru a vedea dacă mai sunt și alte victime.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Norul de fum toxic se îndreaptă spre București. Inspectorii de Mediu recomandă populației să închidă geamurile.

UPDATE: Se pare că mai multe case au luat foc în urma exploziei. Ultimele date arată că o persoană ar fi decedat. Situația este în dinamică.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului Dâmbovița a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Potrivit ISU Dâmbovița, la fața locului au fost trimise 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o stație de alimentare cu gaz petrolier lichefiat, din localitatea Crevedia, a avut loc o explozie. În urma evenimentului, până la acest moment, cinci persoane ar fi rănite”, a transmis IPJ Dâmbovița.

Traficul este blocat pe drumul național 1A.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

În urma incidentului, ISU Dâmbovița a transmis 1 mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.”

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult