17th octombrie 2021
Home » Un sat preistoric din Dâmbovița, vechi de 6.000 de ani, deschis pentru turiști FOTO

Un sat preistoric din Dâmbovița, vechi de 6.000 de ani, deschis pentru turiști FOTO

de reporterpenet

Din 2015, an de an, în localitatea Geangoești, sunt întreprinse cercetări într-o așezare din perioada eneolitică, veche de aproximativ 6.000 ani.

„Campania anului 2021 a avut drept obiectiv cercetarea locuințelor incendiate din nivelurile superioare din punctul menționat și a celorlalte areale de activitate aflate în spațiul limitat al așezării. Cu această ocazie, au fost identificate trei locuințe incendiate, aflate în diverse stadii de integritate, afectate de gropi moderne sau de braconări preistorice; de asemenea, a fost identificată sursa incendiului și, în plus, cercetată o suprafață de aproximativ 60 mp, ce era folosită drept zonă menajeră”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Cu această ocazie, pentru prima dată vor putea fi văzute obiecte care au trecut prin mâinile echipei de restauratori ai instituției.

Potrivit Curţii Domneşti, aşezarea, datată în mileniul V î.e.n., şi împrejurimile au făcut obiectul unui proiect de cercetare şi evaluare a potenţialului arheologic al zonei: „Cercetări arheologice în bazinul superior al râului Dâmboviţa: situl Geangoeşti – Hulă” (2015 – 2017).

DCIM/100MEDIA/DJI_0608.JPG

DCIM/100MEDIA/DJI_0649.JPG

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult