17th octombrie 2021
Home » Unde a fost filmată noua serie Star Wars

Unde a fost filmată noua serie Star Wars

de reporterpenet

Universul „Star Wars“ există chiar pe Pământ, locurile alese pentru a transpune fanii şi spectatorii în lupta dintre bine şi rău fiind atent alese. Iată mai jos o parte dintre locurile în care George Lucas a scris istorie.

Foarte mulţi oameni visează să călătorească pe alte planete. În special fanii seriei „Star Wars“ care au ca ideal să ajungă pe planetele unde cavalerii Jedi au înfruntat forţele întunericului. Dar, aceiaşi fani nu trebuie să plece de pe Pământ pentru a pătrunde în universul fantastic al „Star Wars“, ci pot să viziteze cele mai faimoase locuri, unele deloc izolate, în care scenele din film au prins contur. De la locul în care Luke Skywalker a copilărit până la spaţiul în care Jar Jar Bink îşi face apariţia, iată mai jos unele dintre cele mai cunoscute locuri în care seria „Star Wars“ a fost filmată, potrivit CNN.

Hotelul Sidi Driss, din Tunisia, casa lui Luke Skywalker

Poate unul dintre cele mai faimoase locuri în care s-a filmat „Star Wars“ este hotelul Sidi Driss, care arăta interiorul locuinţei lui Luke Skywalker de pe planeta Tatooine. De fapt, hotelul are structura unor peşteri pe care indigenii le-au construit cu secole în urmă. Aici, George Lucas a filmat primul film al seriei. Decoraţiunile au fost luate după terminarea filmărilor, dar au reapărut în 2000, atunci când s-a filmat şi „Atacul Clonelor“. De atunci şi până acum locul a rămas intact, iar fanii şi turiştii sunt invitaţi să pătrundă în copilăria tânărului Luke.

FOTO CNN

La Grande Dune, Tunisia

Exteriorul casei sub formă de iglu a lui Luke a fost filmat la aproximativ 300 de kilometri distanţă, pe lacul sărat şi uscat Chott El Jerid. Casa se află acolo şi în prezent, se poate ajunge la ea introducând în GPS coordonatele 33°50’34.42″N, 7°46’44.48″E. Casa din filmul din 1977 a fost demontată, dar reconstruită pentru „Atacul Clonelor“ şi apoi restaurată de un fan. La 30 de minute de casă se află locul de filmare pentru Mos Espa, aeroportul spaţial în care Anakin este descoperit pe vremea când era un sclav tânăr.

FOTO CNN 

FOTO CNN

Parcul Naţional Redwood, din California

Endor, casa creaturilor Ewok, este de fapt o pădure din Parcul Naţional Redwood, din California. Tot aici s-au filmat şi unele scene de urmărire. Majoritatea scenelor au fost filmate pe terenuri private deţinute de o companie de cherestea. Cum scenele au fost filmate în 1982, pentru „Întoarcerea lui Jedi“, locul a devenit de nerecunoscut, în mare parte şi din cauza tăierilor de lemn.

FOTO CNN

Gheţarul Hardangerjokulen, din Norvegia

Exteriorul lumii de gheaţă din „Imperiul Contraatacă“ a fost filmat în sătucul Finse, din Norvegia. Dar pricipalele scene de luptă au fost filmate la un gheţar din apropiere.

FOTO CNN

Villa del Balbianello, Italia

În „Atacul Clonelor“, Anakin şi Padme se ascund în apropierea unui lac, care există în prezent este o destinaţie populară pentru cei care pun la cale o nuntă. Villa del Balbianello a fost construită în 1787 pentru cardinalul Angelo Maria Durini, fiind accesibilă doar cu barca. Tot aici s-au filmat şi câteva scene cu James Bond pentru „Casino Royale“. Exteriorul vilei a fost modificat digital pentru „Star Wars“, dar balconul unde Anakin şi Padme s-au sărutat este uşor recognoscibil.

Pădurile Whippendell, din Marea Britanie

Pădurea de pe Naboo, acolo unde Jar Jar Blink îi întâlneşte pentru prima oară pe Obi-Wan Kenobi şi Qui-Gon Jinn în „Ameninţarea Fantomei“, se află, de fapt, în Marea Britanie. Chiar dacă Jar Jar trăieşte sub apă, unele scene au fost recreate digital.

FOTO CNN

Plaza de Espana, din Sevillia

Piaţa în care Padme şi Anakin ajung în Theed, în afara palatului, se află în Sevillia. Piaţa reală are forma unui semicerc înconjurat de patru poduri. Pentru scenele din „Atacurile Clonelor“ şi „Ameninţarea Fantomei“ piaţa a fost recreată digital la dimensiunea unui cerc, iar clădirile au „primit“ turnuri şi cupolele verzi de pe Naboo.

Muntele Etna, din Italia

Nu vă gândiţi că actorii au luptat deasupra lavei încinse a vulcanului sicilian. Fotografii cu vulcanul au fost folosite pentru a crea scena de luptă dintre Obi-Wan şi Anakin, în „Răzbunarea lui Sith“.

Valea Moartă din Parcul Naţional din California

Deşi majoritatea scenelor de pe planeta Tatooine au fost filmate în Tunisia, unele scene cruciale din „A New Hope“, precum întâlnirea dintre Obi-Wan şi Luke Skywalker, au fost filmate în Valea Moartă, între munţii Sierra Nevada şi Deşertul Mojave. Totodată, aici C-3PO şi R2-D2 au mers către palatul lui Jabba Hut.

FOTO CNN

Ruinele mayase din Guatemala

Ruinele mayase din au servit drept avanpost pentru Alianţa Rebelă, pe a patra lună a planetei Yavin, în „A New Hope“.

FOTO CNN

Buleverdul 7 noiembrie, Tunisia

Copilăria de sclav a lui Anakin Skywalker din „Ameninţarea Fantomei“ s-a filmat pe o stradă reală din Tunisia. Clădirile cu tavane boltite erau folosite de tunisieni pentru a stoca cerealele.

Abu Dhabi şi Irlanda

Pentru noul „Star Wars: Trezirea Forţei“, regizorul J.J. Abrams a ales deşertul din Emiratele Arabe Unite în detrimentul celui din Tunisia.

FOTO CNN

O altă parte a filmărilor pentru „Trezirea Forţei“ au avut loc într-o mănăstire din secolul al şaptelea, din Irlanda. Chiar dacă face parte din patrimoniul mondial, distanţa mare de 12 kilometri în largul coastei irlandeze descurajează vizitatorii.

FOTO CNN

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult