20th ianuarie 2022
Home » Upet Târgovişte vrea să pătrundă în America de Sud pentru a se proteja de embargoul împotriva Rusiei

Upet Târgovişte vrea să pătrundă în America de Sud pentru a se proteja de embargoul împotriva Rusiei

de reporterpenet

upet-105-td200-1

Producătorul de utilaj de foraj Upet Târgovişte (simbol bursier UPET), controlat de firma rusă IG Generation, a pierdut din afaceri şi a intrat pe roşu anul trecut, după ce ieftinirea petrolului a lovit puternic în cererea de echipament petrolier, dar şi din cauza embargoului impus de Vest împotriva Rusiei, principala piaţă de export.

Compania, listată pe piaţa RASDAQ, a încheiat anul trecut cu pierderi de 5,9 milioane de lei, faţă de un profit de 1,4 milioane de lei în 2013, după ce cifra de afaceri i-a scăzut cu 22% la 54,8 milioane de lei. În replică, Upet a luat decizia de a concedia 263 de angajaţi.

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/upet-targoviste-vrea-sa-patrunda-in-america-de-sud-pentru-a-se-proteja-de-embargoul-impotriva-rusiei-14187010

UPET este unul din cei mai mari producători din Europa de instalații și echipamente pentru foraj.
Începând cu anul 1984 și până în prezent, UPET SA a executat și livrat, aproximativ 650 instalații de foraj și intervenție, în peste 45 țări ale lumii, inclusiv Brazilia, Bulgaria, China, Ecuador, Franța, Kazahstan, Libia, India, Irak, Oman, Polonia, Rusia, Ucraina sau Venezuela.

Chiar de la înființare, în 1872, sub denumirea de Arsenalul din Târgoviște, compania a produs o gamă variată de produse în continuă diversificare, raspunzând cerințelor pieței acelor timpuri.

Inițial a produs afete pentru tun și tunuri, iar din 1949 își crește profilul de fabricație prin introducerea în producție a mai multor produse, precum macarale, geamblacuri, instalații pentru prospectarea geologică, instalații pentru forajul găurilor pentru exploziv, în cariere și la lucrări de decopertare.

Din august 2006, UPET SA devine membru al Grupului Industrial Generația, producător important în Rusia și CSI, al unui sortiment larg de utilaje pentru petrol și gaze, pentru petrochimie, pentru foraj și termoenergie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

https://www.facebook.com/pages/Reporterpenetro/472726859520678?ref=hl

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult