27th mai 2022
Home » UPU Târgoviște va fi transformată. Șeful CJ Dâmbovița: „Vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase”

UPU Târgoviște va fi transformată. Șeful CJ Dâmbovița: „Vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase”

de reporterpenet

La câțiva ani de la reabilitarea completă, Spitalul Județean va intra, din nou, în șantier. CJ Dâmbovița a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

Proiectul este așteptat atât de cadrele medicale cât și de pacienți, pentru că actuala UPU era înghesuită.

„Vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase. Însă, ceea ce este mai important și vine atât în ajutorul medicilor, cât și al pacienților, este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale”, a precizat șeful administrației județene, Corneliu Ștefan.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei.

Pe lângă eficientizarea serviciilor de sănătate și creșterea calitativă a actului medical, UPU va fi echipată cu 10 monitoare de funcții vitale, patru defibrilatoare, patru electrocardiograf, un aparat de radiologie digitală, un sistem de perfuzie sub presiune, două truse instrumentar chirurgical, două aspiratoare secreții, două injectomate cu infuzomate, un ventilator portabil, un stație centrală de monitorizare, un ecograf staționar, un monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice), mobilier pentru spațiile de așteptare și tărgi transport pacienți.

Luna viitoare vom afla câștigătorul proiectului. Licitația este în derulare. Suntem în procedura de achiziție publică și pentru lucrările de extindere a secției de Cardiologie pentru care vom achiziționa și un aparat angiograf. Suma proiectului se ridică la aproape 9 milioane de lei. Totul pentru sănătatea dâmbovițenilor”, a mai spus Corneleiu Ștefan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm să intri în comunitatea REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult