17th octombrie 2021
Home » Ursoaică și un pui, uciși de un tren marfar, pe ruta Buciumeni – Pietroșița VIDEO

Ursoaică și un pui, uciși de un tren marfar, pe ruta Buciumeni – Pietroșița VIDEO

de reporterpenet

Dacă nu sunt uciși de braconieri, sunt călcați de tren. După ce, săptămâna trecută, doi urși au fost braconați, luni, o ursoaică cu doi pui au fost loviți de un tren de marfă. Evenimentul s-au petrecut între localitățile Buciumeni și Pietroșița.

Din nefericire, ursoaica şi un pui, de aproximativ 6 luni, au decedat, iar celălalt pui, care a scăpat cu viaţă, a fugit în pădure.
Trenul nu a avut întârzieri, continuându-şi drumul. Jandarmii s-au deplasat la locul incidentului pentru a asigura zona şi a sprijini autorităţile locale competenţe.
Cele două animale au fost luate şi îngropate de către lucrătorii gărzii de Mediu.
Zona este una submontană şi nu e ceva neobişnuit că urşii să coboare în căutare de hrană, în anii trecuţi cauzând distrugeri şi chiar şi victime. Faptul că oamenii au ajuns din ce în ce mai mult în habitatul lor natural îi face să coboare şi să caute hrană în alte locuri, chiar şi cele populate.
Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a petrecut evenimentul.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Buciumeni, satul Dealul Mare, o ursoaică şi un pui de urs în vârstă de aproximativ 6 luni, au fost loviţi mortal de un tren industrial ce transporta materie primă. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult