16th aprilie 2021
Home » Vânzările COS Târgovişte au crescut de peste patru ori în primul trimestru

Vânzările COS Târgovişte au crescut de peste patru ori în primul trimestru

de reporterpenet

Mechel

Combinatul de oţeluri speciale COS Târgovişte (COS), fostul Mechel Târgovişte, a înregistrat în primul trimestru al acestui an vânzări de 83,32 milioane de lei, în creştere de peste patru ori faţă de rezultatul din primele trei luni din 2013, iar pierderile s-au redus cu 72,6%, la 4,1 milioane de lei.

În primul trimestru al anului trecut, COS Târgovişte a înregistrat pierderi de peste 15 milioane lei, în contextul menţinerii cheltuielilor la un nivel ridicat în pofida vânzărilor relativ reduse.

Cheltuielile cu materii prime şi consumabile au urcat de aproape două ori în primele trei luni din acest an, la 66,3 milioane lei, faţă de 34,3 milioane lei cu 12 luni în urmă, potrivit raportului trimestrial publicat de companie. Cheltuielile de personal au scăzut totodată cu 14%, la 11,6 milioane lei, faţă de 13,5 milioane lei în primul trimestru al anului trecut.

Din suma totală, salariile au reprezentat 8,9 milioane lei, iar cheltuielile cu asigurãri sociale 2,7 milioane lei. Compania avea 1.348 de angajaţi la finele lunii martie. Combinatul de oţeluri speciale de la Târgovişte a fost privatizat în anul 2002, pachetul majoritar fiind preluat de la stat de firma Conares Trading, înregistrată în Elveţia, care şi-a schimbat ulterior denumirea în Mechel International Holdings, în timp ce COS Târgovişte a devenit Mechel Târgovişte.

În februarie 2013, în urma retragerii grupului rus Mechel din România, pachetul majoritar la combinatul din Târgovişte a fost preluat de firma Mazur Investments Limited, înregistrată în Cipru. Firma Invest Nikarom, înregistrată în Bucureşti, a devenit acţionarul majoritar al Mazur, preluând astfel indirect controlul asupra COS Târgovişte.

COS Târgovişte a intrat în procedură de insolvenţă în februarie 2013, cu intenţia de reorganizare. Mazur Investments Limited deţine 86,6% din acţiunile COS Târgovişte, iar Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS, are un pachet de 4,04%. Acţiunile COS Târgovişte sunt listate la Bursa de la Bucureşti, însă sunt suspendate de la tranzacţionare începând din februarie anul trecut, când societatea a intrat în insolvenţă.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult