5th martie 2021
Home » VIDEO 11 oameni ai străzii băgați la cald de polițiștii locali

VIDEO 11 oameni ai străzii băgați la cald de polițiștii locali

de reporterpenet

Polițiștii locali din Târgoviște i-au salvat de la moarte sigură pe oamenii străzii pe care i-au străns și dus în adăposturile Primăriei. Noaptea trecută, temperaturile resimțite de corpul uman a fost de -20 de grade, iar în nopatea de miercuri spre joi acestea vor fi și mai scăzute. Meteorologii au anunțat că România va fi lovită de un ciclon polar.

În total, 11 persoane fără adăpost au fost strânse de pe străzi şi duse în adăposturi încălzite.
„Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile şi atenţionările de temperaturi foarte scăzute şi ninsori abundente, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine, Linişte Publică şi Pază au acţionat pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi luarea măsurilor de transportare cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, în perioada 25.02.2018 – 28.02.2018, acţionându-se zilnic între orele 18.00 -07.00, pe raza municipiului Târgovişte, au fost depistate şi identificate 11 persoane fără adăpost, care au fost conduse la Centrele Sociale în vederea acordării îngrijirilor necesare şi a condiţiilor optime de hrană şi igienă”, se precizeaz într-un comunicat al Poliţiei Locale Târgovişte.

Poliţia locală anunţă că va continua şi în nopţile următoare identificarea persoanelor fără adăpost şi transportarea acestora la Centrele Sociale de pe raza municipiului.

România, sub pătura ciclonului polar

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 27 februarie ora 23.00 –  28 februarie ora 23.00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol.
În intervalul menţionat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest şi va cuprinde jumătatea de sud a ţării.
În Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (27/28 februarie) şi va avea viteze de 45-55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăşi temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând şi troienind zăpada şi diminuând vizibilitatea.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 28 februarie, orele 6 – 20
Fenomene şi zone vizate: intensificări susţinute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată şi vizibilitate scăzută în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea.
În intervalul menţionat, în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 55-65 km/h şi local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada  spulberată şi troienită şi vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult