25th iulie 2024
Home » VIDEO Ce înseamnă, de fapt, ALS. Mărturia emoţionantă a unui bolnav

VIDEO Ce înseamnă, de fapt, ALS. Mărturia emoţionantă a unui bolnav

de reporterpenet

ALS

Mii de oameni din lumea întreagă, inclusiv vedete şi politicieni, au răspuns provocării de a-şi turna o găleată cu gheaţă pe cap. Puţini ştiu, însă ce presupune boala pentru al cărei tratamentul se stâng bani din donaţii. Un tânăr din Statele Unite, diagnosticat cu teribila boală, a găsit forţa să vorbească despre ce-l aşteaptă. ALS, sau scleroza laterală amiotrofică, înseamnă paralizie totală. Iar banii strânşi prin „leapşa cu gheaţă”, 41 de milioane de dolari până acum, pot ajuta la găsirea unui tratament.

„Întreaga mea viaţă am fost atât de îngrozit de ALS, pentru că e o boală care mi-a afectat familia. Bunica a avut-o. Mi-a fost ca o a doua mamă. Mama a fost diagnosticată când eu eram la liceu, iar acum cinci luni am fost diagnosticat şi eu, la 26 de ani. ALS mă sperie atât de tare, nici nu vă puteţi imagina. Urăsc să vorbesc despre asta. Urăsc! Probabil că de aceea nimeni nu vorbeşte despre boală. Pentru că e o adevărată provocare să priveşti, să vezi oameni. Nimeni nu vrea să vadă un om deprimat, care e pe moarte, care mai are de trăit între doi şi cinci ani. Nu vor să vorbească despre asta, pentru că nu vor să-şi strice ziua”, a spus Anthony Carbajal, diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică.

Acum mâinile mele au început să fie slăbite. Am probleme când îmi conduc maşina, să-mi închei nasturii la cămaşă. În cele din urmă, nu-mi voi mai putea folosi mâinile deloc. În cele din urmă, nu voi mai putea merge, nu voi mai putea vorbi sau respira fără ajutor. Şi acesta este adevărul despre ceea ce înseamnă ASL.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult