29th noiembrie 2021
Home » VIDEO Cum se distrau părinții noștri în discotecile anilor 70-90. Cele mai tari locuri din țară

VIDEO Cum se distrau părinții noștri în discotecile anilor 70-90. Cele mai tari locuri din țară

de reporterpenet

3img9182600x400-1356512240

Piesele remixate ale unor monștri sacri precum Deep Purple, John Lennon, Demis Roussos, CC Catch, Modern Talking, Boney M sau ABBA fac senzație și astăzi în cluburile din toată lumea, însă, mai cu seamă, i-a distrat pe părinții noștri în perioada de “pionierat” a discotecilor. Totul diferă față de lumea de asătăzi, de la ținuta DJ-ilor, la mișcările dansatorilor.

În Costinești, în Disco Ring, una dintre cele mai mari din Europa, DJ-ii aveau mustață și era îmbrăcați în ținută de plajă.

1483372_357865401025015_1205264216_n

“La vremea acestor imagini, Disco Ring era cea mai mare discotecă în aer liber din estul Europei, cu până la 3.000 de oameni intrați la supraaglomerație. DJ – Sorin Lupascu, 1983 – 1986 (cu pauze). În Costinești pe atunci cîntau Holograful la Forum (Cu Marti Popescu la bas și Nutu Olteanu la chitară), Pro Musica sau Cristal (cu Puiu Crețu) la Perla Mării, Dida Drăgan cu Sorin Chifiriuc la Tineretului (mai veneau acolo Compact și Iris). A fost probabil perioadă cea mai fastă a Costineștiului ever, cu blatisti dormind pe acoperișuri, cu Serbările Mării făcute de Divertis, cu căsătorii (cu certificat cu tot)de o zi…”, își aduce aminte chiar DJ-ul de atunci, Sorin Lupascu.

FOTO: facebook.com

Cea mai căutată discotecă a anilor ’80 din Iași, Club CH, cu puțin inaite de a se închide. DJ a fost, de la înființare și pînă la desființare, adică din 1980 pînă în 1991, Sorin Lupascu. În acea discotecă au debutat artiștii Alină Mavrodin (cîștigătoare a Festivalului Mamaia 1986), folkistul Dan Vâna, au dat spectacole Divertis, Grup ARH sau Ne-am Ars Amatoria, au repetat numeroase trupe de rock și folk, au fost sute de seri organizate de studenți, au fost serile Revistei Cronică de Top Românesc, au cîntat marile trupe studențești ale momentului, gen Celelalte Cuvinte sau Kappa Aproape că nu există student din perioadă 1980 -1991care să fi făcut facultatea la Iași și să nu fi dansat măcar o data în Club CH. Printre președinții de club care au făcut ceva se număra Dinu Stânciu și Nicolae Secăreanu. A fost o colaborare extraordinară cu președinții de cămin din T 1 și T2, fețe de o prietenie adevărată!!!

Sursa: www.clipurivirale.org

Distracţia şi viaţa de noapte pe vremea lui Ceauşescu erau împărţită pe clase sociale: copiii nomenclaturiştilor şi străinii aveau discoteci şi baruri de noapte speciale, precum Melody, Altantis şi barurile din marile hoteluri. Tineretul din clasa medie avea cluburile studenţeşti. Acestea au fost, înainte de Revoluţie, unele din puţinele locuri unde lumea se putea distra şi se putea manifesta în voie.

În Bucureşti, existau Casa de Cultură Studenţească „Grigore Preoteasa” – înfiinţată în perioada interbelică -, clubul politehnicii 303, Club A – al Arhitecturii, Clubul „Nicolae Iorga” al ASE, clubul Universitas – de pe Schitu Măgureanu etc.

Sursa: capital.ro

Muzica tehno a anilor 90 – Joc de doi 1984

În epoca fără cluburi, pub-uri şi petreceri “de fiţe”, şi părinţii sibienilor de azi povestesc, zâmbind, că distracţia nu a lipsit, chiar dacă resursele erau limitate. Barul de la Conti, discoteca “de la studenţi” sau Disco Dumbrava din Sibiu erau o parte din locurile în care părinţii tinerilor sibieni de azi se distrau înainte de 1989. Nu lipseau vestitele chefuri de apartament, cu muzică în surdină şi jaluzelele trase, şi nici cele de la cabane cu foc de tabără, mâncare la ceaun şi melodii cântate în cor, în acompaniament de chitară, scrie Adevărul.ro.

Astăzi, mulți tânjesc după concertele trupelor celebrele iar artiști precum CC Catch, Bad Boys Blue, Sabrina sau Silent Circle adună zeci de mii de oameni pe stadioane.

Cum se distrează astăzi tinerii în cluburile din România – fete bronzate și bine lucrate, în bikini, DJ cu ținute fashion, dans pe mese și băutură „gârlă”.

https://www.youtube.com/watch?v=OYoiY3cFrnM

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Reporterpenet.ro şi pe FACEBOOK.

 

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult