30th iunie 2022
Home » VIDEO Doi elevi din Pucioasa s-au snopit în bătaie sub ochii colegilor

VIDEO Doi elevi din Pucioasa s-au snopit în bătaie sub ochii colegilor

de reporterpenet

VIDEO Bătaie cruntă între doi elevi, într-un liceu din Pucioasa. Ce măsuri a luat conducerea unităţii
Doi elevi de la Liceul Tehnologic din Pucioasa au fost protagoniștii unei scene care nu face deloc cinste învățământului românesc. Cei doi s-au bătut violent, în clasă, în văzul colegilor, care nu au intervenit să îi despartă decât după ce s-au umplut de sânge.

Bătaia a avut loc la Liceul Tehnologic din Pucioasa, la clasa a XI-a.

Scenele violente au fost filmate de unul dintre colegi, iar ceilalți se uită fără reacție. Comisia de disciplină a liceului s-a întrunit și a stabilit exmatricularea agresorului.

„S-a întâmplat un eveniment regretabil. Doi dintre elvii școlii au avut un conflict care a degenerat într-o bătaie. Noi am aflat despre incident și s-a întrunit consiliul profesoral extraordinar și am luat măsurile care se impun conform regulamentului. Ținând că sunt elevi în clasa a XI-a, Consiliul Profesoral a hotărât ca elevul agresor să fie exmatriculat, la fel și elevul care a filmat. Potrivit regulamenului de orgnizare și funcționare, este interzis elevilor să fie violenți și să distribuie imagini, filmulețe cu caracter violent. Erau în pauză. Este un singur profesor de seriviciu care monitorizează activitatea alevilor în pauză, drept pentru care am hotărât astăzi să reorganizăm și serviciul pe școală, să fie mai eficient, dar să știți că nu mi se pare corect ca profesorii să facă în timpul pauzelor și acest efort, de a monitoriza acivitatea pe horuli, în clase, și în afara spațiului școlar, pentru că este destul de greu”, a precizat Arjan Laurenția, directorul Liceulului Tehnologic din Pucioasa.

Elevul care lovește cu cruzime un coleg locuiește în Moroeni și ar mai fi fost exmatriculat în trecut dintr-o altă școală din Pucioasa, din cauza absențelor. Bătaia ar fi avut loc marți dimineața.

„Agresorul nu ne-a făcut probleme până acum. El a mai rămas repetent la un alt liceu din Pucioasa. Noi am încercat să îl ajutăm și să îl integrăm. Se pare că nu penru fapte de violență. Nu știu ce a determinat conflictul. Nu lipsea mult, pentru că la 40 de absențe era exmatrculat”, a mai spus directoarea.

În urma deciziei de astăzi nu mai poate reveni în sistem, pentru că nu mai îndeplinește vârsta legală pentru a fi admis la cursuri liceale.

Ceilalți elevi, care au privit pasiv scena vor fi și ei sancționați cu avertismente pentru participarea pasivă la agresiune.

„După părerea mea ăsta ar trebui să fie un exemplu pentru toată lumea, atât pentru elevii care sunt tentați să fie violenți la școală, pe de altă parte să se laude cu ceea ce fac. Publicarea imaginilor în spațiul online sau nepublicarea lor nu înseamnă că ascundem gunoiul sub preș ci înseamnă că încercăm să temperăm apetitul elevilor spre violență. N-ar fi rău să începem să avem și spirit civic, chiar și la școală. Poate că elevilor le era frică să intervină, dar este inadmisibil să te și distrezi la asemenea imagini. Faptul că nu au intervenit, trebuie sancționat într-un fel sau altul”, a declarat prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmbovița.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult