20th ianuarie 2022
Home » VIDEO Festivalul Babel 2014, mai tare ca oricând: zeci de evenimente pe parcursul a şase zile

VIDEO Festivalul Babel 2014, mai tare ca oricând: zeci de evenimente pe parcursul a şase zile

de reporterpenet

Babel fast

„Teatrul Municipal Tony Bulandra Targoviste organizează, între 16 şi 21 iunie 2014, a 4-a ediţie a Festivalului Artelor Spectacolului Targoviste, BABEL F.A.S.T., un eveniment cultural de amploare internaţională. Numai puţin de 36 de naţionalităţi se afla la Târgovişte, iar publicul va putea urmări, în total, 50 de evenimente.

Teatrul „Tony Bulandra” se reinventează, alături de creuzetul cultural reprezentat de festivalul BABEL F.A.S.T., ca un spaţiu de dialog al ideilor artistice dominante ale Europei, clădit pe istoria de capitală europeană a municipiului Târgovişte. În doar trei ediţii, BABEL şi-a realizat propunerile de început – acum este momentul confirmării şi extinderii.

„Mi s-a spus că Festivalul Babel nu este atât de potrivit pentru Târgovişte. Vă amintesc că nu puteam face Festivalul Turnul Chindiei, pentru că Turnul Chindiei nu este atât de cunoscut precum Turnul Babel. Am promis că nu o să facem o mare babilonie, ci o să facem un act de cultură prin care, de data aceasta, Babel să reuşească, adică limbile să nu se încurce, ci să contribuie la o mai mare înţelegere între oameni. Festivalul Babel va avea, anul acesta, peste 36 de naţionalităţi prezente la Târgovişte. Vor fi 50 de evenimente în total”, a declarat Mihai Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra.

Locurile în care se vor desfăşura evenimentele şi piesele de teatru sunt: Sala Studio, scena din spatele Teatrul Tony Bulandra, Parcul Chindiei (în care se va amenaja o scenă în zona Morii, pe insulă), Teatrul de Vară (care are aproximativ 300 de locuri. În fiecare seară vor avea loc proiecţii de spectacole), Centrul Vechi (sepctacole de stradă pe), Teatrul de Păpuşi (animaţie) şi Clubul Studenţilor (teatru).

„Este pentru prima dată când ştiu sigur că cel puţin pentru cinci zile, Târgovişte este capitala culturală a României. Între 16-21 iunie, îi aşteptăm pe toţi iubitorii de artă, să vină la Târgovişte pentru un eveniment cu conotaţie, sunt sigur, internaţională. Vă asigur că este o nouă rotiţă pe care o puntem aici la Târgovişte, care ne va ajuta ca într-o zi, Târgovişte să devină capitala culturală a României. Acest eveniment pune Târgoviştea pe harta oraşelor profund culturale din România. Acest festival, de la an la an, va atrage mai multă lume, mai multe critici şi mai mulţi bani care vin la Târgovişte”, a spus Primarul Gabriel Boriga.

Paradă cu care alegorice

Va avea loc şi o paradă. Toate carele alegorice sunt inspeirate de teatrul mecanic al lui Oscar Slammer– un mare arhitect, pictor şi sculptor. Aceste care alegorice au fost realizate de Alin Gavrilă, de la Teatrul Naţional din Sibiu.

De remarcat că evenimentele nu se suprapun, aşa că orice doreşte să vadă tot spectacolul va avea această ocazie. Mai mult, Turnul Chindiei va fi locul unei premiere. Acolo va avea loc o expoziţie de sculptură sonoră, realizată de o artistă din Suedia.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Planul lui Boriga pentru Târgovişte, la care lucrează o echipă întreagă managerială

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult