13th mai 2021
Home » VIDEO „Jos Balastiera!” Sute de protestatari din Potlogi cer închiderea balastierelor din zonă

VIDEO „Jos Balastiera!” Sute de protestatari din Potlogi cer închiderea balastierelor din zonă

de reporterpenet

 

Sute de localnici din comuna dâmbovițeană Potlogi au protestat, joi, cerând închiderea balastierelor din zonă. Mașinile de mare tonaj le distrug casele, spun oamenii, iar gropile uriașe lăsate neîmprejmuite în urma exploatării miniere sunt un pericol pentru copii.

Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, în urma neînţelegerilor apărute între societăţile de exploatare a agregatelor minerale şi locuitorii satului Româneşti, comuna Potlogi, prefectul Antonl Jîjîie s-a deplasat la faţa locului în urma solicitării unui grup de cetăţeni, pentru detensionarea situaţiei create şi a normalizării activităţii economice din zona respectivă.
„S-a dispus constituirea, prin Ordin al Prefectului, a unei Comisii mixte de control alcătuită din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, A.B.A. Argeş-Vedea şi a altor instituţii şi organisme care autorizează, avizează şi controlează activitatea societăţilor vizate în petiţia locuitorilor din satul Româneşti”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
De asemenea, s-a dispus realizarea unui raport comun privind autorizarea, funcţionarea şi respectarea obligaţiilor legale asumate de către societăţile de exploatare şi de către autorităţile publice locale, precum şi prezentarea concluziilor şi a măsurilor legale stabilite în urma activităţii de control şi de analiză a Comisiei mixte; transmiterea concluziilor petiţionarilor şi administraţiei publice locale din comuna Potlogi.

Locuitorii din Româneşti, judeţul Dâmboviţa, în majoritate romi, spun că transportul greu le distruge locuinţele, praful a devenit de nesuportat, iar gropile rămase în urma excavării, numite teoretic amenajări piscicole, sunt un real pericol pentru copii.
Protestul a fost autorizat şi se va desfăşura în intervalul orar 13:00-18:00.
Măsurile de ordine şi linişte publică sunt asigurate de jandarmii din cadrul IJJ Dâmboviţa şi de militarii Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult