Mulţi dintre săteni se tem să vorbească de frică să nu aibă probleme cu autorul cumplitului accident. la fel de mulţi sunt, însă, şi cei care spun că Emilian Moise trebuie să facă închisoare pentru fapta sa.

Emilian Moise s-a eliberat de curând din puşcărie, unde a fost închis tot pentru conducere fără permis şi vătămarea unui pieton.
Mihaela, fetiţa de 7 ani, a plecat să îşi cumpere o îngheţată. A traversat pe trecerea de pietoni, aşa cum făcea de obicei, dar asta nu a salvat-o de la moarte. Fetiţa a sfârşit în mod violent, fiind izbită în plin de un tânăr de 32 de ani, care îi este şi vecin.

„Mi-a cerut bani de îngheţată dar i-am spus să plece cu o fetiţă mai mare. La un timp s-a întors cea mare şi mi-a spus că a călcat-o maşina. Atât mi-a spus. Am leşinat. Am auzit că a avut 180 la oră. Se distra, asculta muzică. Mi-a luat fetiţa. Mi-a luat floarea de acasă. Vreau să se facă dreptate. Sunt amărâtă. Merită să facă închisoare”, spune Elena Nicolae, mama fetiţei.

Distracţie la volan. Impact nimicitor

Martorii accidentului spun că şoferul petrecea la volan, cu muzica dată tare în maşina decapotabilă marca BMW, alaturi de doi prieteni. Chiar inainte de accident, tinerii s-au filmat in timp ce se distrau cu alcool. Filmarea este acum pe mâna procurorilor care o au ca probă în dosar. Oamenii legii spun că şoferul era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Avea 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Să se facă dreptate pentru că a luat viaţa unei mândreţe de fată. Mă doare sufletul. Mereu ea traversa pe trecere. Niciodată nu a trecut aiurea. Dar el mergea cu 180. La 180 i s-a blocat acul. Mi-au spus de la morgă că i-a rupt totul în ea. Nimic nu mai era întreg. Vreau să se facă dreptate şi să ste în puşcărie. Nu vrem bani de la el sau altceva”, a spus Ionaela Mihai, mătuşa fetei. 
Oamenii spun că l-au atenţionat în nenumărate rânduri pe bărbatul vitezoman să circule cu mai multă atenţie, pentru că sunt mulţi copii pe stradă, însă tânărul nu a ţinut cont de sfaturile lor. Acum spune doar că îi pare rău.

Colecţie de dosare penale

„Îmi pare rău. Regret tot ce am făcut. Mi-a ieşit în faţă după o dubă. Sunt şocat de ce s-a întâmplat, pentur că am şi eu copil”, a spus Moise Emilian. 
Bărbatul este cercetat sub control judiciar pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis. De asemenea pe numele lui, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţă alcoolului.
Moise Emilian nu este la prima abatere de acest fel. De curând a fost eliberat din închisoare după ce a stat 1 an, tot pentru conducere fără permis şi mai are încă un dosar penal, după ce a fost prins de poliţişti conducând tot fără permis. Acum se află la a treia faptă de acelaşi fel, însă, mult mai gravă, vordind de uciderea unei persoane. El a fost plasat în control judiciar pentru 60 de zile, cu interzicerea unor drepturi.
Deşi omenii legii l-au reţinut 24 de ore, Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti a decis să îl lase în libertate.
Potrivit Noului Cod Penal, se consideră recidivă doar fapta similară pentru care vinovatul a primit o pedeapsă mai mare de 1 an. În cazul lui Emilian vorbim de fix un an de zile.

Protest de stradă

Pe Facebook a fost creat un eveniment numit „Criminal în Puscarie, nu în Libertate ! Mihaela Niculae merita VIATA!”. Peste 200 de oamenii din Mătăsaru şi Găeşti şi-au anunţat prezenţa la un protest organizat duminică, 19 iunie, în parcul orăşenesc Găeşti, între orele 12.00 – 14.00, împotriva deciziei instanţei de a-l lăsa în libertate pe şoferul vinovat.