25th iulie 2024
Home » VIDEO „Lupii Albi” se antrenează de zor în Parcul Chindiei din Târgovişte

VIDEO „Lupii Albi” se antrenează de zor în Parcul Chindiei din Târgovişte

de reporterpenet

Festival Dracula 2

Pregătirile pentru estivalul Naţional „Dracula” sunt în toi. Actorii şi toţi figuranţii care vor lua parte la spectacol se pregătesc de zor pentru ca totul să iasă bine. Promovarea fostei Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte, dar şi a judeţelui Dâmboviţa sunt principalele obiective ale autorităţilor, care s-au gândit la „Dracula” ca la un aliat de nădejde. Festivalul va avea loc în perioda 14 – 16 iulie.

În cele trei zile vor avea loc mai multe manifestări cu specific medieval, între care, spectacolul Vlad Voievod Drăculea. Spectacolul este realizat de Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi pus în scenă de trupa de cascadori „Lupii Albi”.

Primarul Boriga a spus că la Târgovişte vor fi trei zile de sărbătoare, cu ateliere de tot felul şi cu locuri unde oamenii vor putea să mănânce şi să se simtă bine. Edilul a mai spus că festivalul naţional „Dracula” va atrage la Târgovişte 10.000 de turişti, în afară de dâmboviţeni.

Istorie: Atacul de noapte

Atacul de noapte a fost o bătălie între o armată condusă de Vlad Ţepeş, domnulŢării Româneşti (Valahia) şi o armată condusă de sultanul Mehmed al II-lea al Imperiului Otoman, desfăşurată în apropierea cetăţii de scaun a Ţării Româneşti,Târgovişte, în noaptea de 17 iunie 1462. Campania a avut ca rezultat o victorie decisivă a românilor.

Conflictul a pornit iniţial de la refuzul lui Vlad de a plăti tribut otomanilor şi a escalat în natură după ce Vlad a invadat Bulgaria şi a tras în ţeapă peste 23.000 de turci şi bulgari. Mehmed a ridicat o armată uriaşă cu obiectivul de a cuceri Ţara Românească şi a o anexa la imperiul său. Cele două armate au avut mai multe ciocniri, cea mai semnificativă fiind atacul de noapte în care Ţepeş a atacat tabăra turcească în timpul nopţii pentru a încerca să-l ucidă pe sultan.

Deşi atacul a cauzat pierderi mari tucilor, Mehmed a scăpat cu viaţă şi şi-a continuat marşul spre reşedinţa de la Târgovişte, unde a dat peste alţi 20.000 de turci şi bulgari traşi în ţeapă. Sultanul şi armata sa au fost total demoralizaţi şi s-au retras din Ţara Românească.

CITEŞTE ŞI:

Festivalul Dracula: mii de turiştii sunt aşteptaţi să ia cu asalt Cetatea de Scaun a Târgoviştei

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult