25th septembrie 2021
Home » VIDEO Maidanezii din Târgovişte, produs de export pentru Anglia, Germania sau Belgia

VIDEO Maidanezii din Târgovişte, produs de export pentru Anglia, Germania sau Belgia

de reporterpenet

hingheri-3-razvan-lupica

Primăria Târgovişte a găsit soluţia salvatoare pentru „stârpirea” câinilor fără stăpân de pe străzi fără a-i eutanasia. Hingherii din Târgovişte aleargă de zor să prindă maidanezi pentru nemţi, englezi sau belgieni. Primul transport, de 30 de câini, a plecat deja către Germania.

Animalele sunt prinse de pe stradă şi introduse în adăpostul de la Aninoasa, de unde, Asociaţia „Sufleţel” din Târgovişte îi preia, îi deparazitează, vaccinează şi sterilizează. Toate aceste operaţiuni durează 20 de zile, după care, animalele pot fi trimise în străinătate.

Până acum, 30 de animale au ajuns în Germania, la iubitorii de animale. „124 de câini au fost preluaţi până acum de la Adăpostul de la Câini de la Aninoasa. În jur de 30 au plecat deja către Europa. Luna viitoare vor mai pleca alţi 30 de câini. Vrem să îi salvăm pe toţi pentru că a intrat legea în vigoare şi câinii ar trebui eutanasiaţi. Avem un protocol cu primăria. Domnul Boriga ne-a ajutat foarte mult, am găsit înţelegere”, a declarat Cristina Păun, vicepreşedintele Asociaţiei „Sufleţel”, din Târgovişte.

3.000 de câini vor pleca spre Europa

Cristina Păun a mai spus că Asociţia va aduna toate animalele fără stăpân din Târgovişte şi le va trimite la familii adoptive din Europa. „Toţi câinii din Târgovişte avem de gând să îi trimitem în străinătate. Estimăm că sunt vreo 3000 de câini în Târgovişte. Vrem să îi sterlizăm pe toţi şi să le găsim casă tuturor”, a mai spus Cristina Păun.

Primarul Gabriel Boriga este de părere că maidanezii nu trebuie eutanasiaţi, dar că avem nevoie de soluţii alternative.

„Deocamdată, avem o înţelegere cu Asociaţia Sufleţel care până acum a adoptat internaţional peste 120 de câini. Sperăm să mergem pe calea asta pentru a nu-i omorî. Nu vrem să omorâm câini, dar asta nu înseamnă că dacă ritumul adopţiilor nu va fi la fel de alert ca ritmul în care salubritatea prinde câinii, nu vom lua şi alte decizii. Până acum, capaciateta Asociaţiei de a adopta este destul de înceată pentru că sunt o serie de proceduri care trebuie urmate, dar vom găsi o soluţie”, a declarat pentru „Adevărul”, primarul Gabriel Boriga.

Transferul de câini este monitorizat şi de către Direcţia Sanitar-Veterinară Dâmboviţa.

„Legea este dată de anul trecut, dar normele metodologice au intrat în vigoare de anul acesta. Avem lege, avem tot ce ne trebuie, dar legea nu este imperativă. Nu trebuie neapărat să îi şi eutanasiem. Avem şi un aviz de la DSVSA care monitorizează acest transfer de câini către Germania, pentru că trebuie să ştim că aceşti câini ajung acolo şi nu undeva prin ţară. La momentul de faţă, în Târgovişte nu au fost animale eutanasiate, pentru că există o ritmicitate de ridicare a acestor câini de la adăpostul nostru. Ei sunt depozitaţi la un adăpost de tranzit lângă Oţel Inox, al Asociaţiei Sufleţel. Noi zilnic mergem şi capturăm câini comunitari”, a declarat Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte.

Hingherii încearcă să prindă cât mai mulţi maidanezi care fac probleme prin cartierele din Târgovişte.

Ar putea sa te intereseze

3 comentarii

Maidanezii Pentru CHINA 04/10/2014 - 09:16

Cel mai bine pentru maidanezii este sa fie trimisi in china ….

Raspunde
liv 22/11/2014 - 05:46

GHinion- n-a iesit Ponta, relatia cu China……mai asteapta un mandat ,doua.

Raspunde
cico 29/03/2015 - 20:53

E foame mare de bani publici la Targoviste, adapostul e plin si se asteapta inceputul eutanasiilor.
Criminalilor!

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult