27th mai 2022
Home » VIDEO Micuţa Lorelai a cântat dumnezeeşte la evenimentul de lansare a celei de-a patra cărţi scrisă de ea

VIDEO Micuţa Lorelai a cântat dumnezeeşte la evenimentul de lansare a celei de-a patra cărţi scrisă de ea

de reporterpenet

.

La vârsta la care cei mici îşi aleg modele printre cei mari, ea a devenit un reper pentru mulţi. Pentru oameni de cultură, pentru cei de vârsta ei, dar şi pentru semenii care sunt în suferinţă. Îşi spune Lorelai, îşi are 10 ani. Pe numele ei adevărat, Alberta Moşneguţu, a schimbat percepţia multora despre viaţă, sau despre modul de a privi lucrurile.

Este solistă în corul Catedralei Eroilor din Târgovişte, scrie, face teatru, pictează şi cântă la pian. Toate aceste lucruri le face fără a se ajuta de mâini, pentru că Dumnezeu a ales să îi dea această cruce pentru toată viaţă.

În urmă cu zece ani, Veronica Pârvulescu, asistent maternal, a văzut la televizor că o fetiță fără mâini fusese părăsită la Maternitatea din Târgoviște. A mers să-i facă o vizită și a fost dragoste la prima vedere. Femeia a decis să o înfieze pe micuță și povestește că Alberta nu a vorbit timp de trei ani și nu a mers până la patru ani.

Acum, Alberta are 10 ani și reușește să schimbe mentalități. Fetița se află la a patra carte scrisă cu degetele de la picioare. Volumul a fost lansat în weekend, la umbra Turnului Chindiei, printre ruinele vechii Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti, și se numeşte „Eroii Culturii Dâmboviţene“. În lucrare, micuța vorbește despre personalităţi ale vieţii culturale care încă mai trăiesc sau care au trecut în nefiinţă şi pe care a avut ocazia să le cunoască.

„În 60 de ani de «aventură culturală» pe care i-am strâns, sunt în faţa unui moment special. Aici, în curtea unor eroi ctitoritori ai Ţării Româneşti, vine acest îngeraş, pentru că asta este, să vorbească despre eroi. Titlul cărţii mi-a trezit nişte frisoane: «Eroii Culturii Dâmboviţene». Acolo sunt câteva nume care, cu har, cu iubire de Târgovişte, au făcut ceva pentru cultura vechii Cetăţi“, a declarat, la lansarea cărţii, profesor doctor George Coandă.

Primăria Târgovişte a sprijinit-o pe Lorelai cu costul tipăririi ultimei cărţi. „Când văd persoane bune, mă înclin cu respect. Lorelai a reuşit să fie mai bună decât mulţi oameni mari. Ne-a uimit pe toţi prin ceea ce face“, a spus și primarul din Târgovişte, Gabriel Boriga.

„Am făcut muncă de jurnalist“

Fetița este o minune a lui Dumnezeu, asta spun toţi cei care stau de vorbă cu ea. „Mă simt foarte emoţionată când văd câtă lume vine să mă vadă la evenimentele organizate de mine, mai ales că sunt oameni importanţi pentru Târgovişte. Cânt la pian, merg la teatru, sunt şi cântăreaţă în corul «Anastasis» de la Catedrala Eroilor. Fac din toate câte puţin. Mai am în plan să scriu şi alte cărţi. Vreau să scriu o carte cu povestiri de prin lume adunate. La «Eroii Culturii Dâmboviţene» am scris aproape o lună. Dar am lăsat totul la o parte. M-am ocupat strict de această carte. Am făcut puţin muncă de jurnalist, pentru că am stat de vorbă cu toţi cei despre care am scris în carte“, a explicat micuţa scriitoare.

Pentru ultima apariţie, micuţa a fost ajutată doar la corectură, de profesoara ei. „Cartea a scris-o singură, la calculator, cu picioarele. De patru ani face treaba asta. Singură şi le dă la tipar şi le corectează în măsura în care poate. A avut-o şi pe doamna învățătoare Ionescu aproape, la corectură şi acum a devenit totul simplu pentru ea. Ea şi-a ales acest drum, să scrie cărţi, să cânte. A fost ca o joacă la început. A început cu strofe mici, apoi au fost poezii mai mari şi apoi descrieri de zeci, sute de pagini“, spune mama sa, Veronica Pârvulescu.

Vorbește cu îngerii

Alberta Moșneguțu a strâns zeci de premii la concursuri de muzică, poezie şi pictură. Pictează cu pensulă şi culori la fel de uşor cum tastează la laptop. Fetița spune că, de multe ori, se simte vegheată de îngerul ei păzitor și chiar vorbeşte în gând cu el. Am un înger al meu şi vorbim în gând. Are o voce groasă, bărbătească. Îmi cere să cânt şi spune că sunt una dintre vocile din corul de sus, din cer. De aceea am scris într-o poezie că eu sunt şi în cer, şi pe pământ. El îmi spune cum să scriu şi ce să scriu“. Mama ei o completează: „Sunt ca nişte apariţii, îi vin numai atunci când e foarte speriată de ceva. Prima dată, mi-a spus că îngerul i-a vorbit acum doi ani, într-o zi când eram în microbuz. Era şapte seara, s-a înnoptat brusc şi a venit o vijelie foarte mare. Era ca o minitornadă, iar oamenii s-au speriat atât de tare, încât au început să se roage. Ea era blocată de frică, n-a scos un cuvânt. Apoi mi-a povestit că auzise vocea aceea care îi spunea că va ajunge cu bine acasă. Şi i-a mai spus să nu se sperie de felul în care arată, căci a venit aşa cu un scop pe lume“.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult