16th aprilie 2021
Home » VIDEO Minor de 14 ani, înghițit de lacul unei foste balastiere. Au fost chemați scafandrii pentru a-l găsi

VIDEO Minor de 14 ani, înghițit de lacul unei foste balastiere. Au fost chemați scafandrii pentru a-l găsi

de reporterpenet


Lacurile formate în zonele în care au avut loc exploatații de tipul balastierelor continuă că fie o mare problemă pentru cei mici.

Un minor de 14 ani și-a pierdut viața într-un astfel de lac, din județul Dâmbovița. Pompierii și scafandrii l-au căutat ore bune pentru a-l scoate la mal.

Tragedia a avut loc în comuna dâmboviţeană Poiana. Garda de Intervenţie Potlogi a fost solicitată pentru căutarea unui minor de 14 ani înecat într-un lac format pe locul unei foste balastiere din Poiana de Jos. Victima, băiatul de 14 ani, mai venise la scăldat împreună cu un amic, în vârstă de 15 ani.

Mai multe echipaje de căutare-salvare, o autospecială de intervenţie şi ambulanţa SMURD de la Garda Potlogi şi 2 echipaje cu 2 bărci pneumatice de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte au fost mobilizate la locul evenimentului.
Sătenii spun că lacul este foarte periculos şi că cel mic nu ştia să înoate.
VIDEO Tragedie pe lacul unei foste balastiere. Un minor de 14 ani, găsit după patru ore de căutări cu scafandri
Din cauza suprafaţei mari a acumulării de apă, peste 200 mp, a fost solicitat şi un echipaj de scafandri de la ISU Bucureşti-Ilfov. De asemenea, apa este foarte adâncă, de aproximativ 10-15 metri.
„Ştim că ar fi vorba de un băiat de 14 ani. Se fac căutări la nivelul luciului apei cu 2 ambarcaţiuni, fără succes la momentul acesta. Din cauza zonei este o acumulare de apă şi a fost săpat 10-15 metri, am înţeles de la localnici. Pericolul este mare şi pentru salvatori”, a spus mr. Marius Canciu, Detaşamntul de pompieri de la Titu.
După aproape 4 ore de căutări, trupul neînsufleţit al băiatului a fost scos la mal.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult