30th iunie 2022
Home » VIDEO O reclamă KFC filmată în Turnul Chindiei i-a oripilat pe târgovișteni

VIDEO O reclamă KFC filmată în Turnul Chindiei i-a oripilat pe târgovișteni

de reporterpenet
VIDEO O reclamă KFC filmată în Turnul Chindiei i-a orilpilat pe târgovișteni

VIDEO O reclamă KFC filmată în Turnul Chindiei i-a orilpilat pe târgovișteni

Un spot publicitar filmat de cunoscutul lanț de fast-food KFC, la începutul lunii mari, i-a oripilat pe internauți. Reclama a fost realizată în Turnul Chindiei, iar în imagini apare un bărbat de statură pitică dezbrăcat. Clipul poate fi văzut pe pagina KFC din Germania.

https://www.youtube.com/watch?v=1skuxSYF-qw

Reacția târgoviștenilor nu s-a lăsat așteptată.

„Dear KFC, you just los a client. Forever. Good readance, f…ing morons!”, a scris pe pagina sa de Facebook scriitorul Vasile Lupașc.

„Am trăit s-o văd și pe asta. De obicei nu reacționez la mizerii. Încerc să-mi fac partea-n bucățica mea și să-mi conserv energia pentru a construi. Dar așa ceva? În Turnul Chindiei? În orașul meu? În Cetatea de Scaun a Țării Românești? De ce? De ce? De ce?”, a reacționat și Alexandru Gabriel Tudor, tânăr implicat în diverse proiecte sociale.

TURNUL CHINDIEI

Turnul Chindiei, cunoscut și ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgoviște, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească. Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Actualmente, clădirea măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru.

Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.

Turnul Chindiei este cea mai importantă atracție turistică din oraș și totodată simbolul orașului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orașului, în partea de sus, dar și în partea de jos. Fiind un monument istoric, clădirea găzduiește acum o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș. Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se află sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

 

Ar putea sa te intereseze

2 comentarii

Cristian Groman 22/06/2017 - 09:30

O tampenie mai mare nu am putut sa vad! Chiar nu le este rusine celor de la KFC sa se joace si sa isi bata joc de simbolul unui oras, al unei foste capitale a Tarii Romanesti? Ce au avut cu Turnul Chindiei din Targoviste? Inteleg ca pentru ei numai banul conteaza si are valoare insa este prea mare nesimtirea si obraznicia! Ma gandesc ca pot fi trasi la raspundere! Si cei care le-au dat accept sa filmeze si sa difuzeze un asemenea rebut! Video KFC aici: https://youtu.be/1skuxSYF-qw
Curtea Domneasca din Targoviste reprezinta un complex de monumente istorice si este unul din cele mai importante ansambluri de arhitectura din Tara Romaneasca avand o mare valoare istorica si artistica. Resedinta domneasca timp de trei secole, Curtea Domneasca ofera posibilitatea cunoasterii unui capitol din istoria si arta medievala a Romaniei, fiind scaun domnesc pentru 33 de voievozi (dupa unii 40) incepand cu Mircea cel Batran si incheind cu Constantin Brancoveanu. Monumentele principale ale complexului muzeal sunt: Biserica Mare Domneasca ridicata in anul 1584 de catre domnitorul Petru Cercel care pastreaza in mare parte pictura brancoveneasca de la 1698; Turnul Chindiei construit in timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Tepes (1456-1462), turn cu rol de fortificatie, punct de observatie, foisor de foc, depozit pentru tezaur, poarta de acces; Casele domnesti, ridicate de Mircea cel Batran dupa 1396 si de Petru Cercel in anul 1584, sunt supraetajate si impodobite de Matei Basarab si Constantin Brancoveanu.

Raspunde
Alex 23/06/2017 - 08:54

Eu zic ca in felul acesta mai afla cineva de Turnul Chindiei, de obicei toata lumea intreaba unde e filmat si apoi vor dori sa-l vada.

Orice reclama, e pozitiva.

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult