7th martie 2021
Home » VIDEO Prăpăd la munte. Viscolul a închis toate traseele turistice. Drumarii au avut iar de furcă

VIDEO Prăpăd la munte. Viscolul a închis toate traseele turistice. Drumarii au avut iar de furcă

de reporterpenet

viscol

Iarna încă îşi face de cap în zona înaltă a Masivului Bucegi. În acest sfârşit de săptămână, zeci de turişti cazaţi la Hotelul Peştera au fost aproape de a rămâne izolaţi din cauza viscolului puternic. Vântul a adus cantităţi mari de zăpadă de pe creste şi a fost nevoie de intervenţia utilajelor grele pentru a degaja drumul.

„A fost viscol mare. Cea mai mare intensitate a fost de la Cheile Tătarului în sus. Spre Bolbolci era drumul negru. Nu se mai vedeau gardurile. A fost transport de zăpadă de sus de pe creastă. Sâmbătă seara am stat să deblocăm drumul cu utilajele de la SC LDP”, a declarat prof. Doru Diaconescu, şeful Salvamont Dâmboviţa.

Drumul trbuia deblocat urgent întrucât Hotelul Peştera era plin de turişti veniţi să petreacă „8 martie”.

„Din fericire nu a rămas nimeni înzăpezit. Toţi turiştii trebuie să vină echipaţi de iarnă. Trebuie să aibă mare atenţie şi la drum, că este plin cu noroi şi cu bolovani ieşiţi. Toate traseele sunt închise pentu că este vremea rea”, a mai spus Diaconescu.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult