7th martie 2021
Home » Viitorul stadion de la Um Gară, din Târgoviște, luat în calcul pentru organizarea CE 2025

Viitorul stadion de la Um Gară, din Târgoviște, luat în calcul pentru organizarea CE 2025

de reporterpenet

Viitorul stadion de la Um Gară, din Târgovişte, luat în calcul pentru organizarea CE 2025
România are șansa să organizeze Europeanul de tineret din 2025. Țara noastră este una dintre principalele candidate pentru organizarea EURO 2025 la tineret, potrivit lui Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

„Plănuim să organizăm Campionatul European de Tineret de fotbal la București, e o colaborare cu Federația Română de Fotbal, lucrăm la asta”, a declarat Ionuț Stroe la ProX.

Printre stadioanele care vor face sigur parte din dosarul de candidatura se afla cele din Bucuresti (Arena Nationala – 55.600 locuri / Steaua – 31.300 locuri), Cluj-Napoca (Cluj Arena – 30.200 locuri / „Dr. Constantin Radulescu” – 23.500 locuri) si Craiova („Ion Oblemenco” – 31.000 locuri). A

Pe lista de rezerva se gasesc stadioanele „Ilie Oana” (Ploiesti / 15.000 locuri), „Municipal – Tudor Vladimirescu” (Tg. Jiu / 12.500 locuri), „Francisc von Neuman” (Arad / 12.700 locuri), „Marin Anastasovici” (Giurgiu / 8.500 locuri) si „Viitorul” (Ovidiu / 4.600 locuri), dar si arenele din Sibiu, Targoviste, Constanta, Iasi si Timisoara, a caror reconstructie ar urma sa fie finalizata pana in 2025.

În ceea ce privește viitorul stadion de la UM Gară, autoritățile anunță că studiul de fezabilitate și cele de specialitate sunt aproape gata, astfel că, în scurt timp, va fi demarată licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție.

Detalii despre investiție:

– 12.016 locuri în tribune acoperite (din care 262 – VIP, 92 – jurnaliști, 70 – persoane cu handicap)
– teren de antrenament
– drop-off autocare jucători
– parcări (inclusiv subterane și supraterane)
– spații verzi și zone de alimentație publică
– spații tehnice și pentru dotări specifice

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REPORTERPENET.RO pe FACEBOOK

Ar putea sa te intereseze

1 comentariu

Vlad 08/06/2020 - 16:28

Ce nu s-a facut in 8 ani voi vreti sa se faca in 5 ani ? Nu va fi niciun stadion la gara municipiului, se vor spala bani sub pretextul unor studuu de fezabilitate si atat, Sa ne rugam macar sa il face funcțional pe cel vechi pe care s-au grabit sa il darame fara sa mai gaseasca bani pentru a-l reconstrui, desi s-a facut un imprumut care ar fi trebuit sa acopere cheltuielile cu reconstruirea.

Raspunde

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult