25th februarie 2021
Home » Vreme caldă de Crăciun. La munte va bate vântul puternic

Vreme caldă de Crăciun. La munte va bate vântul puternic

de reporterpenet

Imagini pentru vreme calda de craciun
Iubitorii sporturilor de iarnă, dar și turiștii care vor să urce la munte în aceste zile, au parte de zăpadă din belșug. În ultimi 6 ani, turiştilor aflaţi la munte de sărbători le-a lipsit omătul. Vremea în restul ţării va fi blândă, cu expepția zonelor muntoase la altitudini de 1.800 de metri, unde va bate vântul foarte tare.

Potrivit ANM, vremea se va încălzi duminică, dar va fi în general închisă. Va ploua pe suprafeţe extinse în zonele joase din vest, centru şi nord, iar la peste 1.500 m vor fi ninsori sau lapoviţă. În masivele nordice, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi va fi viscol.

Maximele vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei.

Ultima zi a săptămânii va aduce vreme anormal de caldă cu precădere în sud şi în sud-vest. În restul ţării, temperaturile vor fi mai scăzute în condiţiile în care vor fi ploi şi lapoviţă în zonele joase şi ninsori, în cele înalte.

Luni, vor cădea lapoviţă şi ninsori în nord, centru şi est şi ploi în rest. Marţi, soarele va reveni în sudul şi în estul ţării, dar temperaturile vor scădea peste tot.

La munte, temperaturile ridicate vor face ca precipitaţiile să fie mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă. Va ninge în masivele nordice, iar pe creste vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80 km/h şi va spulbera zăpada. Atenţionarea meteorologilor în acest sens, va fi în vigoare până duminică la ora 18:00.

Vremea se va răci din nou la începtul săptămânii viitoare şi ninsorile se vor extinde în majoritatea masivelor în Ajunul Crăciunului. Prin urmare, stratul de zăpadă va fi pe placul turiştilor.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult