20th ianuarie 2022
Home » Zeci de credincioși, la Slujba de Crăciun, oficiată la Mitropolia Târgoviște

Zeci de credincioși, la Slujba de Crăciun, oficiată la Mitropolia Târgoviște

de reporterpenet

Nifon

Duminică, 25 decembrie 2016, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, la care au participat numeroși credincioși.

Nifon
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat esența sărbătorii Nașterii Domnului, care se referă la faptul că Dumnezeu a intrat în lumea noastră, pentru a fi alături de noi, împărtășindu-ne harul, ajutorul și iubirea Sa. Astfel, Nașterea Domnului este sărbătoarea milostivirii dumnezeiești, care susține credința și speranța noastră cotidiană, îndemnându-ne să fim misionari ai bucuriei evanghelice.

În cadrul sfintei slujbe, a fost hirotonit întru diacon tânărul Cristian Duțescu, pe seama parohiei Vlădeni I, Protoieria Târgoviște Sud, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

Așa cum a devenit deja o tradiție, la finalul sfintei slujbe, s-a derulat proiectul eparhial filantropic, denumit Masa de Crăciun, în cadrul căruia a fost dăruită fiecăruia dintre credincioșii prezenți câte o porție de mâncare tradițională românească. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, s-au oferit alte 1000 de porții pentru credincioși din Parohia Mitropolia.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult