1st august 2021
Home » Zeci de familii din Vârfuri sunt izolate din cauza alunecărilor de teren și a precipitațiilor abundente din ultima perioadă

Zeci de familii din Vârfuri sunt izolate din cauza alunecărilor de teren și a precipitațiilor abundente din ultima perioadă

de reporterpenet

Precipitațiile abundente căzute în ultimele săptămâni au creat mari probleme în comuna dâmbovițeană Vârfuri. Autoritățile locale au tras un semnal de alarmă după ce au constatat că zeci de familii sunt izolate. Situația este mai gravă în satul Cârlănești, unde ulițele, și-așa înguste, afectate de precipitații, nu pot permite accesul pompierilor sau a Ambulanței, în caz de urgență.

Reprezentanții Prefecturii Dâmbovița au făcut, se pare, mai multe vizite în teren pentru a identifica problemele apărute.

„În ultimele 2 luni, în urma deplasărilor comisiei în comuna Vârfuri numită prin ordin al Prefectului, s-au întocmit 3 procese verbale (7 iunie 2021, 1 iulie 2021 și 8 iulie 2021) prin care s-a constatat că în urma precipitațiilor abundente au fost afectate mai multe obiective. Comisia a fost formată din reprezentanți ai: Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, ISU “Basarab I” Dâmbovița, Consiliului Județean Dâmbovița, Inspectoratului de Stat în Construcții Dâmbovița, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, precum și un reprezentant al UAT-ului. Astfel, a fost aprobată Hotărârea CJSU nr. 134/09.07.2021 prin care a fost aprobată lista obiectivelor afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultima perioadă ( pct. 32-42: obiective afectate în comuna Vârfuri)”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

Prefectura aruncă, practic, toată munca de refacere a infrastructurii afectate, în sarcina Primăriei Vârfuri care ar trebui să scrie proiecte pentru a accesa fonduri.

„În vederea refacerii și/ sau punerii în siguranță a obiectivelor de interes local și județean, afectate de calamitățile naturale din ultima perioadă, este necesar ca unitățile administrativ-teritoriale să inițieze demersuri pentru accesarea subprogramului „Lucrări în primă urgență”, cuprins în Programul național de construcții de interes public sau social, derulat la nivelul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), urmând ca finanțarea lucrărilor să se facă din fonduri ale Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, se mai arată în comunicat.

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult