26th aprilie 2024
Home » Al doilea Pământ e incredibil de aproape de planeta noastră

Al doilea Pământ e incredibil de aproape de planeta noastră

de reporterpenet

O nouă planetă asemănătoare Pământului a fost descoperită foarte aproape de Sistemul nostru Solar.

În ultimele luni de zile, cercetătorii au reușit să descopere din ce în ce mai multe planete asemănătoare Pământului. Doar telescopul spațial Kepler a reușit să scoată la iveală până acum 4.302 de corpuri care ar putea fi considerate planete, între 2009 și 2013, dintre care 1.284 au o probabilitate de 99% sau mai mare de a fi planete. Una dintre cele mai interesante este Kepler-62f, care s-ar afla în constelația Lira și ar putea dispune de un ocean vast, îndeplinind condițiile necesare pentru a susține viața.

Însă Kepler-62f este situată la nu mai puțin de 1.200 de ani lumină. De cealaltă parte, nou descoperita Proxima b se află la doar 4 ani lumină de noi și ar putea fi explorată în viitorul apropiat cu ajutorul unor roboți. Mai mult decât atât,Independent susține că, în viitor, tehnologia ne-ar putea permite chiar să trimitem oameni acolo.

Din câte se pare, planeta orbitează cunoscuta stea Proxima Centauri, aflându-se în zona considerată de unii ”locuibilă”. Asta în ciuda faptului că distanța dintre Proxima b și steaua ei este de douăzeci de dori mai mică decât cea dintre Pământ și Soare. Astfel, planeta poate efectua o rotație completă pe orbita din jurul Proxima Centauri în doar 11,2 zile.

În aceste condiții, mulți încă nu sunt siguri că planetele precum Proxima b ar putea avea apă și atmosferă, motiv pentru care va fi nevoie de mai mult studii în viitorul apropiat. Planeta a fost descoperită grație informațiilor acumulate între anii 2000 și 2014, dar și în 2016. Steaua Proxima Centauri va avea o durată de viață de sute sau chiar mii de ori mai mare decât Soarele, astfel că viața de pe planetele din jurul acesteia s-ar putea dezvolta chiar și după ce steaua noastră va dispărea.

Citește mai multe AICI

Ar putea sa te intereseze

Lasa comentariu

* Folosind acest serviciu iti dai acordul ca site-ul nostru sa stocheze datele tale pentru a putea raspunde cerintelor.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookies pentru o experienta cat mai placuta a utilizatorilor. Nu stocam si nu folosim datele tale personale, decat daca optezi pentru newsletter, sau sectiunea de comentarii, pentru a putea sa-ti raspundem, sau sa-ti trimitem cele mai noi articole. Presupunem ca esti de acord cu acest lucru, dar, poti sa alegi Accept Citeste mai mult